Oorlogsslachtoffers uit het voormalig Nederlands-Indië

16-08-2020

75 jaar na de capitulatie van het Japanse keizerlijke leger in Nederlands-Indië wordt er vooral stilgestaan bij het einde van de Japanse bezetting van het voormalig Nederlands-Indië. Al die jaren is er echter verheimelijkt dat de oorlogsslachtoffers uit de kolonie het kind van de rekening werden in het naoorlogse Nederland. Hun rechtsherstel is tot op de dag van vandaag uitgebleven.

Een gedetailleerde uitleg over dit naoorlogse leed kunt u lezen in het artikel op www.FTM.nl. “De Indische Nederlanders zijn geofferd voor grotere belangen”.

Follow The Money, FTM is een journalistieke beweging in Nederland met een glashelder doel: Waarheidsbevinding in dienst van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWS 70 jaar Molukkers online Paradiso Amsterdam

Online event 70 jaar Molukkers

04-04-2021 Gratis Online event in Paradiso ’70 jaar Molukkers’ Op maandag 26 april presenteren stichting Nusantara Amsterdam en Paradisohet gratis online programma ’70 Jaar Molukkers’,

Lees verder »
kille aankomst ontscheping Ambonezen Nederland

70 jaar in Nederland

70 jaar Molukkers in Nederland 21-03-2021 Vandaag is het 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers arriveerden met de Kota Inten in de haven van

Lees verder »
Molukkers bij de Krijgsmacht MBK

stichting Molukkers bij de Krijgsmacht is gevestigd te Rotterdam – KvK 74489941
Voor correspondentie molukkersbijdekrijgsmacht@gmail.com

Copyright 2020 @ All rights Reserved Design by MBK Design

Molukkers bij de Krijgsmacht MBK