Nationale Indië-Herdenking 15 Augustus 1945

15-08-2020

De Nationale Indië-Herdenking zal op 15 augustus 2020 plaatsvinden bij het Indië-monument te Den Haag. Op deze dag zal worden stilgestaan bij het einde van de tweede wereldoorlog voor het koninkrijk der Nederlanden.
Wij herdenken alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De oorlogservaringen en de grootschalige ontheemding die volgde werken door tot op de dag van vandaag. Inmiddels bij 2 miljoen Nederlanders met een Indisch/Moluks oorlogsverhaal in de familie en ook in onze samenleving als geheel.

Wij herdenken alle slachtoffers, Indonesiërs, Molukkers, Indo-Europeanen, Europeanen, Papoea’s en de Chinese Indonesiërs. Dit betreft burgerslachtoffers en militaire slachtoffers.

Namens de stichting 15 Augustus zal onze voorzitter Latoya Hallatu bij het monument een Militair Saluut brengen en tante Non Aponno zal de krans leggen voor alle militaire slachtoffers en speciaal voor de KNIL militairen die zijn gesneuveld.

I.v.m. de Corona zal de herdenking niet zoals gebruikelijk groot zijn opgezet maar juist kleinschalig  en niet openbaar. Het programma zal dus worden aangepast. Naast onze premier dhr. Mark Rutten en Ministers zal ook onze Z.K.H Koning Willem-Alexander aanwezig zijn.

Deze herdenking ceremonie kan men live volgen op 15 augustus om 12:10 tot 13:30 via NPO1 of online via NPO Start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mooi artikel over Helen Aponno

Mooi artikel over Helen Aponno 11-08-2020 De Posthoorn is met een mooi artikel uitgekomen over Helen Aponno, de dochter van sergeant-majoor KNIL F.A. Aponno. Haar

Lees verder »

Oproep commissieleden

Oproep commissieleden 11-08-2020 Het bestuur is op zoek naar personen die zich willen inzetten op vrijwillige basis voor onze stichting. Wij zoeken personen die in

Lees verder »

Veteranendag 2020

Veteranendag 2020 02-04-2020 De Stichting Molukkers bij de Krijgsmacht is zoals velen teleurgesteld dat de Veteranendag 2020 niet doorgaat. Uiteraard respecteren wij dit besluit. Hopelijk

Lees verder »
Molukkers bij de Krijgsmacht MBK

stichting Molukkers bij de Krijgsmacht is gevestigd te Rotterdam – KvK 74489941
Voor correspondentie molukkersbijdekrijgsmacht@gmail.com

Copyright 2020 @ All rights Reserved Design by MBK Design

Molukkers bij de Krijgsmacht MBK